Vecka 39

Hej!
Denna veckan har vi arbetat med bokstaven Ll. Även denna bokstav var ganska enkel för eleverna att forma. De kom på många saker som börjar på bokstaven L.

I välskrivningen börjar vi skriva av hela meningar med små bokstäver, givetvis med stor bokstav i början på meningen. Jag har även uppmuntrat era barn att börja skriva sitt namn med första bokstaven stor och därefter små bokstäver.

I matematiken har vi börjat räkna med pengar. I matteboken har det illustrerats antalet kr som eleverna fått räkna samman samt därpå gjort en subtraktion med t.ex. en penna som köptes, med en uträkning på hur mycket pengar som finns kvar. Många elever tyckte det blev svårt nu, så vi kommer fortsätta någon lektion till nästa vecka. Även arbeta mer praktiskt med pengar.

På bilden idag gjorde vi ett Lejon.

Idag var vi även på biblioteken en kort stund. Vi lånade 2 böcker var. En till bänken och en att läsa i hemma. Om ni har kvar böcker från förskoleklass som era barn lånat på biblioteket så lämna gärna tillbaka dessa.

På musiken har eleverna fått prova på ett instrument. Fråga gärna era barn om vilket och hur de gjorde.

Era barn har fått med sig en lapp hem Utvecklingssamtal, lappen ska fyllas i och lämnas in senast fredag den 6:e oktober.

Svenska test: Vi började med svenska testen idag bland annat testas om eleverna kan de stora och små bokstäverna. Det är Kristina på skolan som gör testerna enskilt med eleverna. Detta är som matematiktestet obligatoriskt att göra redan nu under höstterminen i förstaklass.

Läxor:
Läs- och skrivläxa som vi har varje vecka. Grupp 2 till måndag och grupp 1 till tisdag.
Ny matteläxa till torsdag nästa vecka.

Ha nu en härlig helg!
Mvh Josefin

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 11, inför vecka 12