Vecka 45 som passerat

Hej!
Denna veckan har vi arbetat med bokstaven Vv. Barnen i klassen har tyckt det varit en enkel bokstav att forma så det är bra. Att hitta ord som börjar på V var enkelt och även ord som har bokstaven V inuti sig. 

I matematiken har vi arbetat med tio-kompisarna. Två tal som tillsammans blir 10. Exempelvis 7+3   4+6    1+9   osv. är ni osäkra på vad det är så fråga gärna era barn, de kan säkert förklara det bättre. Vi har även i matematiken arbetat med Vilken term fattas i additionen? Vi har även spelat flera mattespel där vi slagit med två tärningar som vi adderat ihop.

I SO:n har vi fortsatt med Barns rättigheter: Att man aldrig som barn får bli slagen.

NO:n har vi fortsatt med källsortering och klistrat upp olika saker under rätt rubrik, t.ex. papper, plast, glas, kompost och pant.

Bilduppgiften har jag visat hur man kan få olika nyanser av samma färg genom att använda mer eller mindre vatten respektive färg. Barnen fick göra ett hav och en himmel med vattenfärg på torsdagen. Dagen efter har vi fortsatt och gjort en val som ligger i vattnet och sprutar upp vatten.

I fredags var musiklektionen inställd på grund av sjukdom. 

Läxor: Vi har läsläxa som vanligt, en skrivläxa och en matteläxa. Läsläxan är till måndag respektive tisdag. Matteläxan är till torsdagar.

Fortsätt gäran påminna era barn så att läxorna följer med tillbaka till skolan och lämnas in i tid. En del av barnen i klassen fixar det redan själva och det är ju dit vi vill komma, med ett eget ansvar. Ni känner era barn bäst, vem som behöver påminnas lite extra fortfarande.  


Kom ihåg. Vi går till biblioteket på onsdag nu till veckan som kommer (v.46).


Hoppas ni haft en härlig helg!


Mvh Josefin Westergren

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 11, inför vecka 12